Fyllda vegetariska pannkakor

Pannkakor med vegetarisk fyllning.

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 50 g smält smör eller margarin

Fyllning:

1 st vitkål ca 400 g
3 st morötter
1 st äpple syrligt
1 st purjolök
3 msk kinesisk soja
1 tsk curry
1.5 krm sambal oelek
1 st böngroddar burk

Gratinering:

riven ost

Ugn: 250°

Gör så här

1
Vispa samman mjölet med mjölk och vatten till en slät smet. Tillsätt äggen, ett och ett och vispa smeten klimpfri. Rör ner smält matfett.

2
Hetta upp en crêpespanna eller stekpanna med lite matfett. Det behövs bara matfett till första pannkakan. Grädda tunna pannkakor.

3
Ansa kålen och finstrimla den. Skala och finstrimla morötterna. Ansa och strimla purjolöken. Skala, kärna ur och riv äpplet.

4
Fräs kål, morötter, purjolök och äpple i lite matfett en stund. Tillsätt soja, curry och sambal oelek. Låt allt puttra på svag värme under lock tills det mjuknar. Rör då och då i det.

5
Låt böngroddarna rinna av. Rör ner dem i kålröran och smaka av med salt.

6
Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop dem. Lägg dem på smord eldfast form. Strö över riven ost.

7
Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills allt är genomvarmt.

Scroll to Top