Du behöver
- majskorn ca 400 g frysta
- 1 st gul lök
- 8 dl vatten
- 2 st buljongtärningar
- 2 dl lätt crème fraiche (8%)
- 3 st korv Picaro
- gräslök
- 0.5 krm kajennpeppar
Det här behövs för 4 port:
Gör så här
1
Skala löken och hacka den. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt majskornen och låt dem fräsa med 1 minut. (Spara 2-3 msk till garneringen.)
2
Späd med vatten och tillsätt smulad buljong. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 10-15 minuter.
3
Häll soppan i en matberedare eller mixer och mixa till en puré. Sila sedan soppan så att majsskalen kommer bort. Häll tillbaka soppan i kastrullen.
4
Tillsätt fraichen och låt soppan koka upp. Smaka av med salt och kajennpeppar. (Tänk på att det heta från kajennpepparn framträder först efter en stund.)
5
Skiva korven och stek den i lite matfett.
6
Häll upp soppan och garnera med hackad gräslök, stekt korv och majskorn.