Mandeläppelpaj med mynta

Äppelpaj med mandel i pajskalet, som fyllts med äppelklyftor överströdda med mynta, avslutar middagen.

Du behöver

Pajdeg:

125 g margarin mjukt
2.5 dl vetemjöl vitt
0.75 dl strösocker
1 dl sötmandel grovmald eller finhackad

Fyllning:

4.5 st äpplen syrliga
1.5 msk socker
mynta finhackad färsk

Att servera till:

grädde lättvispad ev. smaksatt med lite calvados

Ugn: 200°

Till 4-5 port behövs:

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en pajform.

2
Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg dem i degformen och strö över lite socker. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.

3
Strö finhackad färsk mynta över pajen just innan den ska serveras och bjud lättvispad grädde till, eventuellt smaksatt med lite calvados.

Scroll to Top