Tomatsallad med pepparrot

Jag brukar servera tomatsalladen som förrätt, det blir för mycket smaker på en gång annars. Den som vill kan givetvis servera salladen till maten.

Du behöver

  • 2 st tomat 2 stora eller 4 mindre
  • 1 st rödlök eller annan mild lök
  • pepparrot färskriven
  • slätbladig persilja

Dressing:

1 tsk fransk senap
1 msk äppelcidervinäger
3 msk olivolja neutral
1 msk vatten
peppar och salt

Till 4 port behövs:

Gör så här

1
Dela de stora tomaterna på mitten och ytterligare en gång. Skiva tunt och lägg upp på assietter. Finhacka löken och strö den över.

2
Rör ihop dressingen. Blanda först senap och vinäger och tillsätt oljan lite åt gången så blir dressingen krämig. Fördela dressingen på tomaterna och strö grovriven pepparrot över. Dekorera med persilja.

Scroll to Top