Chili con kalkon

Kalkon i olika styckningsetaljer är en ganska ny och mycket bra produkt. Eftersom det är kalkon istället för köttfärs i den här "chilin", blir det en lite annorlunda smak, god, festlig och spännande.

Du behöver

  • kalkonfilé ca 4 hg
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 2 st gula lökar
  • 2 st paprikor
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 st kidneybönor burk
  • 1 st burk majskorn
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk oregano
  • 1/2-1 tsk sambal oelek

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Strimla köttet och hacka löken. Kärna ur och strimla paprikan.

2
Bryn köttet i matfett. Rör ner lök och paprika och låt det fräsa med en stund.

3
Spola av bönorna och låt dem och majsen rinna av. Blanda ner detta och tomatkrosset i grytan. Smaksätt med buljongtärning, oregano, salt och sambal oelek. Sjud grytan ca 4-5 minuter. Servera med en sallad.

Scroll to Top