Du behöver
- kalkonfilé ca 4 hg
- 1.5 msk smör eller margarin
- 2 st gula lökar
- 2 st paprikor
- 1 st burk krossade tomater
- 1 st kidneybönor burk
- 1 st burk majskorn
- 1 st hönsbuljongtärning
- 0.5 tsk salt
- 2 tsk oregano
- 1/2-1 tsk sambal oelek
Det här behövs för 4 port:
Gör så här
1
Strimla köttet och hacka löken. Kärna ur och strimla paprikan.
2
Bryn köttet i matfett. Rör ner lök och paprika och låt det fräsa med en stund.
3
Spola av bönorna och låt dem och majsen rinna av. Blanda ner detta och tomatkrosset i grytan. Smaksätt med buljongtärning, oregano, salt och sambal oelek. Sjud grytan ca 4-5 minuter. Servera med en sallad.