Minipizzor med heta räkor

Du behöver Pizzadeg: 5 g jäst 2.5 dl Ljummet vatten 2 msk olivolja salt 5 dl vetemjöl Fyllning (räkor i tomatsås): 500 g räkor 1...

Du behöver

Pizzadeg:

5 g jäst
2.5 dl Ljummet vatten
2 msk olivolja
salt
5 dl vetemjöl

Fyllning (räkor i tomatsås):

500 g räkor
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 st burk krossade tomater
1 nypa socker
1 tsk vinäger
1 tsk sambal oelek
salt
4 msk Parmesan riven

Ugn: 200°

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Rör ut jästen i vatten. Tillsätt olivolja, salt och mjöl. Arbeta samman till en deg. Låt den jäsa 45 minuter. Skala räkorna. Hacka löken och vitlöken.

2
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja. Tillsätt tomat, socker och vinäger. Låt puttra minst 20 minuter. Lägg i räkor och smaksätt med sambal och salt.

3
Kavla ut degen, tag ut rundlar med hjälp av t ex ett glas. Placera rundlarna på plåt. Lägg fyllning på degen, strö litet ost på varje pizza. Baka ca 10 minuter i ugnen.

Scroll to Top