Räkcocktail med bönor och myntasås

Du behöver 500 g räkor oskalade 1 st salladslök stjälk 1.5 dl bönor kokta vita 1 st rosmarin (1 krm torkad) 1 st oregano (2...

Du behöver

  • 500 g räkor oskalade
  • 1 st salladslök stjälk
  • 1.5 dl bönor kokta vita
  • 1 st rosmarin (1 krm torkad)
  • 1 st oregano (2 krm torkad)

Myntadressing:

1 kruka mynta eller några kvistar
4.5 msk olivolja
citron ca 1 msk saft från
salt och peppar

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Skala räkorna. Skiva salladslöken tunt. Hacka rosmarin och timjan fint. Blanda samman räkor, bönor, salladslök och kryddor i en skål.

2
Lägg myntabladen i en mixer, droppa ner oljan och kör tills du får en jämn sås. Smaka av med citron, salt och peppar. Häll dressingen över bönor och räkor, rör om. Servera med små solros- och persiljebullar.

Scroll to Top