Du behöver
- 4 st kycklingklubbor
- 2 msk smör eller margarin
- 2 tsk soja
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 tsk oregano
Fyllning:
4 skiva kalkonbröst rökt
4 st ost tjocka skivor
1.5 st tomater
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Tina kycklingklubborna om de är djupfrysta.
2
Lossa skinnet på klubborna så att det blir en ficka mellan kött och skinn. Det gör du enklast genom att sticka in tummen under skinnet och lossa det lätt.
3
Fyll fickorna med kalkonbröst, ostskiva och tjocka tomatskivor. Drag tillbaka skinnet över fyllningen.
4
Smält matfettet i en liten långpanna. Tillsätt soja, salt, peppar och oregano. Pensla kycklingklubborna med kryddsmöret. Lägg klubborna i långpannan.
5
Stek mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills köttsaften är klar och genomskinlig. Bjud kokt ris eller klyftpotatis och sallad till eller en pastasallad.