Fyllda kycklingklubbor

När man fyller kycklingklubborna blir de riktig festmat.

Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk oregano

Fyllning:

4 skiva kalkonbröst rökt
4 st ost tjocka skivor
1.5 st tomater

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Tina kycklingklubborna om de är djupfrysta.

2
Lossa skinnet på klubborna så att det blir en ficka mellan kött och skinn. Det gör du enklast genom att sticka in tummen under skinnet och lossa det lätt.

3
Fyll fickorna med kalkonbröst, ostskiva och tjocka tomatskivor. Drag tillbaka skinnet över fyllningen.

4
Smält matfettet i en liten långpanna. Tillsätt soja, salt, peppar och oregano. Pensla kycklingklubborna med kryddsmöret. Lägg klubborna i långpannan.

5
Stek mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills köttsaften är klar och genomskinlig. Bjud kokt ris eller klyftpotatis och sallad till eller en pastasallad.

Scroll to Top