Du behöver
- 1 st silverlök
- 3 msk olivolja
- bladspenat eller 125 g frusen bladspenat
- 4 dl ris långkornigt
- 8 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1.5 dl parmesanost nyriven
- 3 msk smör
Tillbehör:
3 st hårdkokta ägg
parmesanost nyriven
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Skölj den färska spenaten och låt den torka. Grovhacka den. Eller tina den djupfrysta spenaten och krama ur vätskan. Grovhacka den.
2
Fräs löken mjuk och glansig i olivoljan utan att den får färg.
3
Tillsätt spenaten och låt den fräsa med tills den slaknar eller vätskan har kokt bort.
4
Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut så att kornen blir glansiga. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt riset koka på svag värme under lock ca 10 minuter.
5
Rör ner parmesanosten och låt riset koka klart i ytterligare 10 minuter.
6
Rör ner smöret i risotton och lyft den med hjälp av två gafflar så att risotton blir luftig.
7
Bjud hårdkokta ägg till och strö över nyriven parmesanost.