Italiensk spenatrisotto

En krämig risotto är både god och mättande när du vill äta grönt.

Du behöver

  • 1 st silverlök
  • 3 msk olivolja
  • bladspenat eller 125 g frusen bladspenat
  • 4 dl ris långkornigt
  • 8 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 dl parmesanost nyriven
  • 3 msk smör

Tillbehör:

3 st hårdkokta ägg
parmesanost nyriven

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Skölj den färska spenaten och låt den torka. Grovhacka den. Eller tina den djupfrysta spenaten och krama ur vätskan. Grovhacka den.

2
Fräs löken mjuk och glansig i olivoljan utan att den får färg.

3
Tillsätt spenaten och låt den fräsa med tills den slaknar eller vätskan har kokt bort.

4
Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut så att kornen blir glansiga. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt riset koka på svag värme under lock ca 10 minuter.

5
Rör ner parmesanosten och låt riset koka klart i ytterligare 10 minuter.

6
Rör ner smöret i risotton och lyft den med hjälp av två gafflar så att risotton blir luftig.

7
Bjud hårdkokta ägg till och strö över nyriven parmesanost.

Scroll to Top