Du behöver
- 125 g smör eller margarin
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk kallt vatten
Fyllning:
250 g grillad salladsklyckling
1 st purjolök
1 st röd paprika
4 st marinerade soltorkade tomater
Äggstanning:
3 st ägg
3 dl mjölk
2 dl riven ost
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Låt vila kallt ca 30 min.
2
Tryck ut degen i en pajform. Nagga bottnen och ställ den kallt ca 15 minuter.
3
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter.
4
Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan. Tärna tomaterna.
5
Fräs purjolök och paprika mjukt och glansigt i lite matfett.
6
Fördela lökfräset i det förgräddade pajskalet. Lägg kyckling och tomathack över.
7
Vispa samman ägg, mjölk och ost. Häll äggstanningen över pajen. Grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter tills äggstanningen har “stannat”. Bjud pajen tillsammans med en sallad.