Polarkycklingfilé

Jättebra när man ska ha gäster. Gör kycklingpaketen klara i god tid och stek dem strax innan de ska serveras.

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 100 g renkött rökt
  • 2 tsk riven pepparrot
  • 2 msk mjukost
  • 2 msk hackad persilja
  • 3 msk crème fraîche
  • 4 st smördegsplattor
  • 1 st äggula
  • salt och peppar

Ugn: 225-150°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg renkött, pepparrot, mjukost, persilja och creme fraiche i en mixer eller matberedare och kör till en puré. Smaka av med salt och peppar.

2
Tina smördegsplattorna enligt förpackningens anvisningar. Kavla ut smördegsplattorna så att de blir ca 2 mm tjocka. Dela dem på mitten.

3
Gör en djup ficka i varje kycklingfilé. Fyll fickorna med renköttsröran. Salta och peppra filéerna.

4
Lägg 1 kycklingfilé på varje smördegsplatta. Pensla kanterna med äggula. Lägg de återstående plattorna över som ett lock. Tryck till ordentligt runt kanterna. Skär bort överflödig deg. Så här långt kan du förbereda.

5
Lägg paketen på bakpappersklädd plåt. Pensla med äggula.

6
Grädda ca 15 minuter i 225°. Sänk värmen till 150° och grädda ytterligare ca 15-20 minuter. Bjud en sallad och eventuellt en god senapssås till.


Kommentar:
De fyllda filéerna kan också stekas i stekpanna utan smördegsplattor på medelvärme ca 5 minuter per sida. Panera dem då först.

Scroll to Top