Ädel fänkålssoppa

Nu är det tid för soppor av alla de slag. Varför inte bestämma att ha minst en soppdag i veckan. Börja med ett pröva den här.

Du behöver

  • 2 st fänkålsstånd ca 500 g
  • 2 msk olja helst oliv
  • 1 st gul lök
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning)
  • 2 st lagerblad
  • 100 g grönmögelost
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 krm kajennpeppar

Tillbehör:

crème fraîche
fänkålsgrönt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ansa, skölj och dela fänkålen på längden. Strimla den fint men spara de gröna dill-liknande vipporna. Skala och hacka löken.

2
Fräs det skurna några minuter i oljan tillsammans med löken. Salta och peppra.

3
Häll i buljongen och lägg i lagerbladen. Koka ca 10-15 minuter under lock.

4
Mixa grönsakerna med lite av spadet till slät konsistens. Häll tillbaka i grytan.

5
Koka upp, smula i osten och tillsätt creme fraiche. Värm under omrörning tills osten har smält. Smaka av med kajennpeppar. Servera soppan med en klick creme fraiche och en grön kvist.


Kommentar:
Vill du inte ha soppan helt vegetarisk kan du servera strimlad rökt lax eller rökt skinka som tillbehör.

Scroll to Top