Het färspytt

En omtyckt färsrätt som går att laga på 10 minuter. Hoppar du över potatisen i pytten, kan du servera röran i tacoskal eller tortillabröd.

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 1 st röd paprika
  • potatis ca 500 g kokt fast
  • 1 st burk majs ca 285 g

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryn färsen i matfett i en stekpanna under omrörning tills den är smulig.

2
Tillsätt tacomix och vatten. Låt såsen koka ihop i ca 4 minuter.

3
Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar. Tärna den kokta skalade potatisen.

4
Blanda ner paprika, potatis och majs i röran och låt allt bli genomvarmt. Servera gärna med tacosås och tortillabröd.


Kommentar:
Har du ingen kokt potatis hemma, hittar du tärnad fryst potatis i frysdisken som du steker enligt anvisning på paketet.

Scroll to Top