Jubileumstårta

Den här jubileumstårtan gjorde vi när Hemmets Journal firade 80 år, 2001! Pröva att göra din egen smörgåstårta, det är så lätt att du inte kan misslyckas. Det här är en riktig festtårta med lax och räkor och fyllningar som gör tårtan både saftig och läcker.

Det här behövs för 16-18 bitar:

Du behöver

  • 12 skivor längdskuret vitt formbröd

Fyllning 1+3:

2 burkar tonfisk
1 ½ dl majonnäs
2 dl crème fraîche
2 msk chilisås
2 msk senap svensk
salt peppar

Fyllning 2:

1 tub böcklingkräm
3 hårdkokta ägg
1 liten knippa dill

Garnering:

2 dl majonnäs
ca 10 skivor rökt lax
750 g räkor med skal
1–2 kiwifrukter
4 cocktailtomater
gurka
persilja, dill

Gör så här

1
Låt tonfisken rinna av. Smula sönder den. Rör samman tonfisken med majonnäs, creme fraiche, chilisås, och senap till fyllning 1 och 3.
2
Lägg tre brödskivor som botten och bred cirka hälften av tonfiskkrämen över. Täck med tre nya skivor bröd på andra ledden.
3
Bred böcklingkrämen över brödet. Skala och hacka äggen. Fördela dem ovanpå. Klipp över dill. Täck med tre skivor bröd som läggs parallellt med de första.
4
Bred resterande tonfiskkräm över. Täck med de tre sista brödskivorna parallellt med andra lagret. Putsa kanterna. Bred majonnäs runtom och över hela tårtan. Garnera.
Scroll to Top