Du behöver
- 500 g nötfärs
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 st äggulor 2-3 stycken
- 1.5 dl vispgrädde
- 2 msk grönpeppar stött
Stekning:
smör eller margarin
Sås:
0.5 dl buljong av tärning, stark
1 dl vispgrädde
1 tsk soja
1 msk fransk senap
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Arbeta färsen väl med salt, svartpeppar, äggulor och grädde.
2
Forma 8 biffar på en vattensköljd skärbräda. Vänd biffarna i krossad grönpeppar.
3
Stek biffarna i fett på medelstark värme tills de är genomstekta eller har en rosa kärna. Ta upp biffarna och håll dem varma.
4
Häll buljong och grädde i stekpannan. Låt det koka upp och smaksätt med soja och senap.
5
Häll såsen över biffarna och servera med kokt eller stekt potatis och någon grönsak.