Pepparbiff av nötfärs

Köttfärs är fortfarande billig mat och med goda tillbehör blir den riktig festmat.

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 st äggulor 2-3 stycken
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 msk grönpeppar stött

Stekning:

smör eller margarin

Sås:

0.5 dl buljong av tärning, stark
1 dl vispgrädde
1 tsk soja
1 msk fransk senap

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Arbeta färsen väl med salt, svartpeppar, äggulor och grädde.

2
Forma 8 biffar på en vattensköljd skärbräda. Vänd biffarna i krossad grönpeppar.

3
Stek biffarna i fett på medelstark värme tills de är genomstekta eller har en rosa kärna. Ta upp biffarna och håll dem varma.

4
Häll buljong och grädde i stekpannan. Låt det koka upp och smaksätt med soja och senap.

5
Häll såsen över biffarna och servera med kokt eller stekt potatis och någon grönsak.

Scroll to Top