Engelsk ostsmörgås

Namnet är egentligen "Welsh rarebit" och hör nästan till de klassiska varma smörgåsarna. Den kan också varieras som du här får tips på.

Du behöver

  • 4 skiva formbröd vitt
  • 200 g cheddarost eller grevéost
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2-1 tsk senapspulver
  • 1 dl öl
  • 1 st ägg

Ugn: 250°

Gör så här

1
Skär osten i tärningar och lägg dem i en kastrull tillsammans med fett, senapspulver och öl. Värm under omrörning tills osten har smält.

2
Ta kastrullen från värmen och tillsätt det lätt uppvispade ägget.

3
Fördela ostmassan på brödskivorna och gratinera mitt i ugnen i ca 5 minuter. Servera genast, gärna med en sallad.


Kommentar:
Variera ostsmörgåsen: På brödet under ostmassan kan du lägga kokt ägg, musslor eller sardiner. Du kan också rosta brödet, hälla på ostmassan och servera genast utan gratinering.

Scroll to Top