Inlagd sill

Använd urvattnade sillfiléer på burk så gör du lätt en god sillinläggning. Den här inläggningen med viss sötma har alla möjligheter att bli favorit på sillbordet. Garnera gärna sillen med dill strax innan den ska avnjutas.

Du behöver

  • 2 st fil burkar urvattnade inläggningssill
  • 2 tsk senapsfrö
  • 1 st morot
  • 1 st rödlök
  • 5 cm purjolök

Lag:

1 dl ättiksprit (12%)
4 dl vatten
2 dl socker
12 st kryddpepparkorn
12 st vitpepparkorn
2 st lagerblad

Garnering:

dill

Det här behövs:

Gör så här

1
Skölj sillfiléerna väl Låt dem rinna av. Skär sillen i sneda bitar, ca 2 cm breda.

2
Häll ättika, vatten, socker och lagerblad i en kastrull. Krossa pepparkornen i en mortel eller med hjälp av ett kraftigt knivblad. Lägg ner dem i kastrullen.

3
Låt lagen koka upp. Ställ den att kallna. Skala morot och rödlök. Ansa purjolöken. Skiva lök och purjolök tunt. Skiva moroten.

4
Varva sill, lök, purjolök, morötter och senapsfrön i en kruka eller glasburk. Häll den kalla lagen över och tillslut burken. Ställ inläggningen kallt att mogna i smaken ca 2 dygn.

Scroll to Top