Senapsgriljerad julskinka

Gör det enkelt för dig! Köp en färdigkokt julskinka som är garanterat saftig och smakrik. När du griljerar den sprider sig ändå den ljuvliga skinkdoften och skapar riktig julstämning i köket.

Du behöver

  • 1 st julskinka färdigkokt
  • 4 msk senap svensk
  • 1 msk socker
  • 1 st äggula
  • ströbröd

Garnering:

äggvita
florsocker siktat

Ugn: 225°

Det här behövs:

Gör så här

1
Öppna förpackningen och häll av spadet i en kastrull. Späd sedan med buljong så att det får fin smak till dopp i grytan. Ta bort nätet på skinkan och lägg den i en eldfast form.

2
Rör samman senap, socker och äggula till en jämn smet.

3
Bred senapsblandningen över hela skinkan. Strö över ströbröd. Griljera skinkan tills den får fin färg, ca 15 minuter. Låt skinkan kallna.

4
Rör samman äggvita med siktat florsocker till en tjock smet. Gör en strut av smörgåspapper och lägg sockerblandningen i den. Spritsa ett mönster på den kalla skinkan.


Kommentar:
Du behöver inte vara utan doppen i grytan för att du köper färdigkokt skinka. Ca 10 procent av den angivna vikten på förpackningen består av koncentrerat skinkspad som du använder till doppet.

Scroll to Top