Du behöver
- 1 st julskinka färdigkokt
- 4 msk senap svensk
- 1 msk socker
- 1 st äggula
- ströbröd
Garnering:
äggvita
florsocker siktat
Ugn: 225°
Det här behövs:
Gör så här
1
Öppna förpackningen och häll av spadet i en kastrull. Späd sedan med buljong så att det får fin smak till dopp i grytan. Ta bort nätet på skinkan och lägg den i en eldfast form.
2
Rör samman senap, socker och äggula till en jämn smet.
3
Bred senapsblandningen över hela skinkan. Strö över ströbröd. Griljera skinkan tills den får fin färg, ca 15 minuter. Låt skinkan kallna.
4
Rör samman äggvita med siktat florsocker till en tjock smet. Gör en strut av smörgåspapper och lägg sockerblandningen i den. Spritsa ett mönster på den kalla skinkan.
Du behöver inte vara utan doppen i grytan för att du köper färdigkokt skinka. Ca 10 procent av den angivna vikten på förpackningen består av koncentrerat skinkspad som du använder till doppet.