Grönkålssoppa

För många är det tradition att servera grönkålssoppa vid jul.

Du behöver

  • grönkål eller motsvarande mängd färsk
  • vatten + salt
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l hönsbuljongtärning eller grönsaksbuljong
  • 0.5 dl hackad gräslök

Servering:

ägg hårdkokt hackat

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Är grönkålen färsk, gör så här: Skölj och repa kålen. Förväll den i lättsaltat vatten i ca 15 minuter. Slå av vattnet och hacka kålen fint, eventuellt i matberedaren. Fryst grönkål kan du använda direkt i soppan.

2
Smält fettet, rör ner mjölet och späd med buljongen.

3
Lägg i grönkålen (gärna otinad) och sjud soppan ca 4-5 minuter.

4
Blanda ner gräslöken och servera soppan rykande het med ägghack i tallriken eller i en skål bredvid.

Scroll to Top