Crêpes med köttfärs

Du kan göra crêpesen helt färdiga och sedan bara gratinera dem.

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 30 g smält smör eller margarin

Fyllning:

350 g blandfärs
1 st lök liten gul
200 g champinjoner
1.5 tsk senap fransk
1 dl crème fraîche
salt peppar
1 msk soja

Gratinering: riven ost

Ugn: 225-250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Rör samman mjölet med mjölken till en slät smet. Vispa i äggen, ett och ett, under fortsatt vispning. Tillsätt grädde och smör. Vispa till en jämn smet och häll i det smälta matfettet.

2
Hetta upp en crêpespanna eller liten stekpanna. Smörj den till den första crêpsen, sedan behövs det inte. Grädda tunna crêpes.

3
Skala och finhacka löken. Ansa och skiva svampen.

4
Fräs lök och svamp mjukt och glansigt. Tillsätt färsen och fräs tills allt är lätt brynt och smuligt. Tillsätt creme fraiche och senap. Låt allt puttra samman. Smaka av med salt, peppar och soja.

5
Lägg ut crêpesen och fördela färsfyllningen på ena halvan. Rulla ihop och lägg dem på smord eldfast fat.

6
Strö över riven ost. Hit kan du förbereda crêpesen.

7
Gratinera tills osten har fått lite färg och allt är genomvarmt. Bjud en sallad till!


Kommentar:
En sallad smakar alltid gott till maten. Avsluta gärna med lite färsk frukt.

Scroll to Top