Pinjepizza med parmesan och parmaskinka.

Du behöver Botten: 25 g jäst 2 dl Ljummet vatten 2 msk olivolja 5 dl vetemjöl salt Fyllning: 3 st vitlöksklyftor 3 st tomater 4...

Du behöver

Botten:

25 g jäst
2 dl Ljummet vatten
2 msk olivolja
5 dl vetemjöl
salt

Fyllning:

3 st vitlöksklyftor
3 st tomater
4 msk parmesanost grovt riven
4 msk basilika hackad
salt
1.5 msk olja
bladspenat eller motsvarande mängd färsk spenat
1 msk olivolja
1.5 msk citronsaft
salt citronpeppar
1 st pinjenötter (ca 30 g)
2.5 skiva parmaskinka per person beroende på ns storlek

Ugn: 225°

Till ca 6 port behövs:

Gör så här

1
Rör ut degen i vattnet. Fyll på med olja, mjöl och salt. Arbeta samman till en smidig deg och låt den jäsa ca 1 timme. Tag upp degen på ett bakbord och kavla ut den till en tunn rektangel (eller två).

2
Skiva vitlöksklyftor och tomater. Fördela dem tillsammans med parmesanost, basilika och lite salt på degen. Ringla över olivolja. Baka i ugnen ca 20 minuter.

3
Hacka spenaten grovt och pressa ur vatten om du använder fryst. Stek spenaten i olivolja. Smaksätt med citron, salt och peppar. Rosta pinjenötterna.

4
Lägg den varma spenaten på den färdiggräddade tomatpizzan. Strö över pinjenötter. Servera med parmaskinka och sallad.

Scroll to Top