Festlig skinktårta

Gör en läcker smörgåstårta till nyårsfesten. Bjud den till tolvslaget. Det här är en riktig festtårta med krämiga fyllningar och överdådig garnering.

Du behöver

  • 12 st formbröd längdskurna skivor vitt

Fyllning 1 och 3:

200 g leverpastej krämig
1 dl grädde
100 g champinjoner färska
2 msk konjak

Fyllning 2:

1 dl majonnäs
0.5 st vispgrädde
150 g skinka rökt
1 st ananas liten burk krossad

Garnering:

majonnäs ca 6 msk
apelsinskivor
skinka ca 10-12 skivor rökt
ost ca 10-12 skivor
färskgurka
cocktailtomater
valnötter
valnötter
färsk timjan eller oregano

Det här behövs för 12-15 bitar:

Gör så här

1
Ansa svampen och finhacka den. Rör samman alla ingredienser till fyllning 1 och 3 till en smidig kräm.

2
Låt ananasen till fyllning 2 rinna av. Tärna skinkan. Vispa grädden till skum. Rör samman grädden med majonnäs, skinka och ananas. Smaka eventuellt av lite med salt och peppar.

3
Lägg tre brödskivor som botten. Bred cirka hälften av fyllning 1 och 3 över dem. Täck med tre nya brödskivor på andra leden.

4
Bred fyllning 2 över dem och täck med tre nya brödskivor som läggs parallellt med de första. Bred resten av pastejfyllningen över dem. Täck med de tre sista brödskivorna på andra ledden. Bred majonnäs över och runtom hela smörgåstårtan. Garnera som på stora bilden eller efter egen fantasi.

Scroll to Top