Löjromsmousse

En god och lättlagad förrätt som går utmärkt att laga dagen innan den ska ätas.

Du behöver

  • 100 g löjrom
  • 1 st burkar salladskrabba
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 tsk lök ytterst finhackad gul
  • 3 st vatten blad gelatin blötlagda i kallt

Garnering:

räkor
sallad
dill

Gör så här

1
Olja 6 portionsformar eller små kaffekoppar.

2
Rensa krabban och skär den i mindre bitar.

3
Blanda ner rom, krabba och lök i creme fraiche.

4
Krama ur gelatinet och smält det under omrörning på svag värme. Blanda ner det i smeten under omrörning.

5
Fördela smeten i formarna och ställ moussen kallt i minst ett par timmar.

6
Stjälp upp på assietter och garnera. Servera gärna med en bit rostat bröd.


Kommentar:
Du kan byta ut den dyra löjrommen till moussen mot stenbits- eller ishavsrom.

Scroll to Top