Du behöver
- 8 st lasagneplattor
- skinka ca 50 g skivad rökt
- 125 g bladspenat
- 2 st tomater
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 1 krm muskot riven
- rosmarin en nypa
- salt och peppar
Vit sås:
1 msk flytande margarin
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
parmesanost
Ugn: 225°
Till 4 port behövs
Gör så här
1
Hacka skinkan. Krama ur den tinade spenaten och hacka den grovt. Hacka också tomater och lök. Fräs lök och pressad vitlök i olivoljan. Tillsätt skinka, spenat och tomater. Krydda med muskot, rosmarin, salt och peppar.
2
Gör den vita såsen. Rör ut mjölet i margarinet, fyll på med mjölk, krydda med salt och peppar, koka upp under omrörning och låt puttra ett par minuter.
3
Koka lasagneplattorna så att de mjuknar och blir formbara. Fyll plattorna med sås och skink- och spenatröra. Rulla samman och lägg i en form. Strö över ca 4 msk parmesanost. Tillaga ca 10 minuter i ugnen.