Pastarullar med spenat, skinka och parmesan

Du behöver 8 st lasagneplattor skinka ca 50 g skivad rökt 125 g bladspenat 2 st tomater 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1...

Du behöver

  • 8 st lasagneplattor
  • skinka ca 50 g skivad rökt
  • 125 g bladspenat
  • 2 st tomater
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm muskot riven
  • rosmarin en nypa
  • salt och peppar

Vit sås:

1 msk flytande margarin
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
parmesanost

Ugn: 225°

Till 4 port behövs

Gör så här

1
Hacka skinkan. Krama ur den tinade spenaten och hacka den grovt. Hacka också tomater och lök. Fräs lök och pressad vitlök i olivoljan. Tillsätt skinka, spenat och tomater. Krydda med muskot, rosmarin, salt och peppar.

2
Gör den vita såsen. Rör ut mjölet i margarinet, fyll på med mjölk, krydda med salt och peppar, koka upp under omrörning och låt puttra ett par minuter.

3
Koka lasagneplattorna så att de mjuknar och blir formbara. Fyll plattorna med sås och skink- och spenatröra. Rulla samman och lägg i en form. Strö över ca 4 msk parmesanost. Tillaga ca 10 minuter i ugnen.

Scroll to Top