Du behöver
- 9 st lasagneplattor
- 2 st gula lökar
- 1 st morot stor
- 1 bitar rotselleri ca 100 g
- 1 st burk krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 0.5 tsk oregano
- 0.5 tsk basilika
- salt och peppar
- 500 g keso
- 1 dl mjölk
- 2 dl riven ost
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala lök, morot och rotselleri. Riv allt grovt.
2
Fräs grönsakerna i lite matfett 5-6 minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten, buljongtärning, oregano och basilika. Låt allt puttra samman ca 6-8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Rör ut keson med mjölken.
4
Smörj en ugnssäker form och bottna den med 3 lasagneplattor. Täck med 1/3 av grönsakssåsen och bred 1/3 av kesosåsen över. Täck med tre nya plattor och upprepa med såserna tills allt är slut.
5
Strö över riven ost och grädda lasagnen mitt i ugnen ca 30 minuter. Bjud en sallad till.