Vegetarisk lasagne II

Man behöver inte vara vegetarian för att tycka om den här lasagnen.

Du behöver

  • 9 st lasagneplattor
  • 2 st gula lökar
  • 1 st morot stor
  • 1 bitar rotselleri ca 100 g
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk oregano
  • 0.5 tsk basilika
  • salt och peppar
  • 500 g keso
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven ost

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala lök, morot och rotselleri. Riv allt grovt.

2
Fräs grönsakerna i lite matfett 5-6 minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten, buljongtärning, oregano och basilika. Låt allt puttra samman ca 6-8 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Rör ut keson med mjölken.

4
Smörj en ugnssäker form och bottna den med 3 lasagneplattor. Täck med 1/3 av grönsakssåsen och bred 1/3 av kesosåsen över. Täck med tre nya plattor och upprepa med såserna tills allt är slut.

5
Strö över riven ost och grädda lasagnen mitt i ugnen ca 30 minuter. Bjud en sallad till.

Scroll to Top