Örtagårdsgryta

Rotfrukterna är fortfarande både billiga och fina, pröva dem i den här goda vardagsgrytan.

Du behöver

  • 300 g potatis
  • 300 g kålrot
  • 300 g morötter
  • 1 st purjolök
  • 2.5 dl örtagårdsbuljong
  • falukorv gärna mager
  • vitlöksklyfta ev 1 pressad
  • persilja klippt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala rotsakerna och skär dem i sockerbitsstora tärningar. Ansa, skölj och skär purjolöken i bitar.

2
Koka upp buljongen och lägg ner rotsakerna och purjolöken. Sjud i ca 10 minuter.

3
Skär falukorven i skivor och lägg ovanpå grytan. Pressa eventuellt över vitlöken. Låt grytan puttra tills rotsakerna är mjuka. Känn med en sticka. Strö över persilja och servera.


Kommentar:
Du kan byta ut falukorven mot en “hetare” korv om du vill, t ex kabanossen.

Scroll to Top