Lättbakad Filmjölkslimpa

Du behöver 3 dl rågsikt 3 dl grahamsmjöl 1.5 dl vetemjöl 1 tsk salt 4 tsk bikarbonat 1.5 dl lingonsylt 0.5 dl sirap 3 dl...

Du behöver

  • 3 dl rågsikt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1.5 dl lingonsylt
  • 0.5 dl sirap
  • 3 dl filmjölk
  • sesamfrön

Ugn: 175°

Det här behövs för 1 limpa:

Gör så här

1
Blanda mjölsorterna med salt och bikarbonat i en bunke.

2
Tillsätt lingonsylt, sirap och filmjölk. Arbeta snabbt ihop degen, annars blir den seg.

3
Lägg degen i en smord form som rymmer ca 1 1/2 l. Släta till ytan.

4
Strö över sesamfrön. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Stjälp upp brödet ur formen och låt det kallna på galler under bakduk.


Kommentar:
Kolla att du har alla ingredienserna hemma innan du sätter igång baket. Brödet går bra att frysa. Tina brödet, helst i plastpåsen, i rumstemperatur.

Scroll to Top