Du behöver
- 3 dl rågsikt
- 3 dl grahamsmjöl
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 4 tsk bikarbonat
- 1.5 dl lingonsylt
- 0.5 dl sirap
- 3 dl filmjölk
- sesamfrön
Ugn: 175°
Det här behövs för 1 limpa:
Gör så här
1
Blanda mjölsorterna med salt och bikarbonat i en bunke.
2
Tillsätt lingonsylt, sirap och filmjölk. Arbeta snabbt ihop degen, annars blir den seg.
3
Lägg degen i en smord form som rymmer ca 1 1/2 l. Släta till ytan.
4
Strö över sesamfrön. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Stjälp upp brödet ur formen och låt det kallna på galler under bakduk.
Kolla att du har alla ingredienserna hemma innan du sätter igång baket. Brödet går bra att frysa. Tina brödet, helst i plastpåsen, i rumstemperatur.