Du behöver
- 2 st kyckling hela
- 3 st gula lökar
- 2 st lagerblad
- 1.5 tsk timjan
- 1.5 tsk rosmarin
- 1.5 tsk salvia
- 1.5 msk salt
- 10 st vitpepparkorn
- 2 msk curry
- 1.5 krm chilipeppar
- 1 dl soja
- 0.5 dl citronsaft
- 0.5 dl konjak (kan uteslutas)
- 3 st hönsbuljongtärningar
- vatten så att det täcker kycklingen
Sås:
curry efter smak
1 msk smör
1 st kokosmjölk
2.5 dl buljong från kokspadet
vetemjöl ca 2 msk
Grönsaksragu:
smör lite
1 st wokgrönsaker
1 st bambuskott burk
1 st burk vattenkastanjer
1 st paprika strimlad röd
2 msk honung tropical
jasminris (se koktid på förpackning)