Fyllda paprikor

Både vacker och god bufférätt. Välj gärna olikfärgade paprikor, det ser läckert ut.

Du behöver

  • 4 st paprika

Fyllning:

1 st purjolök strimlad
200 g champinjoner skivade
300 g squash tärnad
1 st blekselleristjälk finhackad
2.5 msk olja
250 g keso
1 tsk örtsalt
0.5 tsk oregano
0.5 dl hackad persilja

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär ett lock av paprikorna och kärna ur dem. Ställ dem på ett ugnssäkert fat.

2
Fräs grönsakerna under omrörning i olja tills de är knappt mjuka. Blanda ner keso och persilja. Krydda med örtsalt och oregano.

3
Fyll paprikorna med röran. Lägg på locken och stek i ugnen ca 20 minuter. Servera med bröd.


Kommentar:
Blir det fyllning över, lägg den bredvid paprikorna på fatet. Det passar också bra att bjuda en skiva skinka eller något annat kött till, för dem som så önskar.

Scroll to Top