Du behöver
- 5 st potatis
- 1 st gul lök
- 1 st squash liten
- 10 dl vatten
- 3.5 msk kött eller grönsaksfond
- 2 dl cheddarost riven
- salt och peppar
- 140 g bacon tärnad
- solrosskott
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala potatis och lök. Tärna dem. Ansa och tärna squashen.
2
Fräs potatis, lök och squash i lite matfett tills löken blir mjuk och glansig utan att få färg.
3
Späd med vatten och fond. Låt soppan koka på svag värme under lock ca 10-15 minuter eller tills potatisen är mjuk och mosig.
4
Häll soppan i en mixer eller matberedare och kör till en slät soppa. Häll tillbaka den i kastrullen.
5
Tillsätt osten och låt den smälta. Smaka av.
6
Fräs baconet knaprigt i stekpannan. Låt det rinna av på hushållspapper.
7
Häll upp soppan i portionsskålar och garnera med solrosskott och bacontärningar.