Du behöver
- 4 st kycklingklubbor
- 3 msk matolja
- 1 st påse fajita kryddmix
Mexikanskt ris:
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1/2-1 st röd chili
2.5 dl ris långkornigt
2 dl vatten
1 st burk krossade tomater
0.5 dl tacosås
1 tsk salt
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Lägg de tinade kycklingklubborna på eldfast fat. Pensla dem med matoljan. Krydda med kryddmixen runtom hela kycklingklubban.
2
Stek mitt i ugnen ca 35-45 minuter eller tills köttsaften är helt klar. Vänd kycklingklubborna efter halva tiden.
3
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och chili i lite matfett.
4
Tillsätt riset och låt det fräsa med en stund.
5
Späd med vatten, krossade tomater och tacosås. Tillsätt salt. Låt riset koka under lock på svag värme ca 18-20 minuter eller tills vätskan har kokat in. Bjud gärna tacosås till.