Kycklingklubbor med mexikanskt ris

Lättgjorda kycklingklubbor som får extra smak av det heta riset.

Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor
  • 3 msk matolja
  • 1 st påse fajita kryddmix

Mexikanskt ris:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1/2-1 st röd chili
2.5 dl ris långkornigt
2 dl vatten
1 st burk krossade tomater
0.5 dl tacosås
1 tsk salt

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg de tinade kycklingklubborna på eldfast fat. Pensla dem med matoljan. Krydda med kryddmixen runtom hela kycklingklubban.

2
Stek mitt i ugnen ca 35-45 minuter eller tills köttsaften är helt klar. Vänd kycklingklubborna efter halva tiden.

3
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och chili i lite matfett.

4
Tillsätt riset och låt det fräsa med en stund.

5
Späd med vatten, krossade tomater och tacosås. Tillsätt salt. Låt riset koka under lock på svag värme ca 18-20 minuter eller tills vätskan har kokat in. Bjud gärna tacosås till.

Scroll to Top