Potatisbullar med salsa

Prova klassiska potatisbullar tillsammans med fruktig äppel- och tomatsalsa.

Du behöver

  • potatis ca 10-12 mjöliga
  • 1 msk smör
  • salt
  • 2 st ägg
  • 1 st rödlök liten
  • 0.75 tsk mejram
  • ströbröd

Salsa:

1 st äpple syrligt
2 st tomater
1 st vitlök klyfta
1 dl olivolja
0.5 dl pressad citronsaft
salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med salsan. Skölj, kärna ur och tärna äpplet. Hacka tomaterna. Rör samman alla ingredienserna till salsan. Smaka av med salt och peppar.

2
Skala potatisarna och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen.

3
Mosa potatisen i en kastrull med potatisstöt eller el-visp tillsammans med matfettet.

4
Vispa upp äggen. Skala och finhacka löken. Rör ner ägg och lök i moset. Smaka av med mejram och eventuellt lite mera salt.

5
Forma runda platta bullar av det kalla moset. Vänd dem i ströbröd.

6
Stek potatisbullarna vackert gyllene på båda sidorna. Bjud salsan och eventuellt lingonsylt och en sallad till. Vill du inte äta helt vegetariskt så knaperstekt bacon till potatisbullarna.

Scroll to Top