Köttsoppa på nytt sätt

När mormor kokade köttsoppa tog det nästan en hel dag, det var ett riktigt långkok! Men bryner man benfritt kött först, får man snabbare en god köttbuljong som stomme till en härlig soppa.

Du behöver

  • 300 g nötkött benfritt i små tärningar
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 1.5 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 5 st vitpepparkorn
  • 2.5 st potatis
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 bitar rotselleri
  • 1 st purjolök
  • persilja klippt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryn köttet i fett, salta och lägg det i gryta. Häll på hälften av vattnet och lägg i pepparkornen. Koka under lock på svag värme ca 30 minuter eller tills köttet är mört.

2
Skala och tärna rotfrukterna samt strimla den ansade purjolöken. Lägg detta i grytan och späd med resten av vattnet.

3
Koka tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka, ca 10-15 minuter. Strö över persilja och servera soppan rykande het.

Scroll to Top