Du behöver
- 300 g nötkött benfritt i små tärningar
- 1.5 msk smör eller margarin
- 1.5 l vatten
- 1 tsk salt
- 5 st vitpepparkorn
- 2.5 st potatis
- 2 st morötter
- 1 st palsternacka
- 1 bitar rotselleri
- 1 st purjolök
- persilja klippt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Bryn köttet i fett, salta och lägg det i gryta. Häll på hälften av vattnet och lägg i pepparkornen. Koka under lock på svag värme ca 30 minuter eller tills köttet är mört.
2
Skala och tärna rotfrukterna samt strimla den ansade purjolöken. Lägg detta i grytan och späd med resten av vattnet.
3
Koka tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka, ca 10-15 minuter. Strö över persilja och servera soppan rykande het.