Chokladmousse

En riktigt smaskig dessert är precis vad man vill ha efter en god varmrätt. Den här chokladmoussen är en av mina favoriter. Den kan dessutom frysas och serveras som chokladparfait!

Du behöver

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 4 st äggulor
  • 4 dl vispgrädde

Garnering:

Vispad grädde
mandarinklyftor
citronmeliss

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Bryt chokladen i småbitar och smält den över vattenbad eller i 100° varm ugn.

2
Ta chokladen från värmen och rör i gulorna. Rör kraftigt.

3
Vispa grädden till fast skum och blanda ner det i chokladsmeten.

4
Häll smeten i portionsglas eller i en större skål. Ställ moussen kallt ett par timmar. Garnera med vispad grädde och mandarinklyftor. Servera.


Kommentar:
Äggvitorna som blir över går bra att frysa i tät burk. Då går de att vispa upp när de är tinade.

Scroll to Top