Frasgratinerad fylld kotlett

Kotletterna steks klara i ugnen med sin gratängsås.

Du behöver

  • 4 st kotletter ca 2 1
  • salt och peppar

Fyllning:

75 g fetaost
1 tsk dragon smulad
2 msk crème fraîche
1 st vitlöksklyfta

Frasgratinering:

1.5 dl bröd smulat dagsgammalt vitt
1 dl hackad persilja
1 tsk dragon
smör eller margarin
3 st tomater
ost ca 1 dl riven

Sås:

2.5 dl vatten
0.5 st buljongtärning
1 dl grädde
2 msk vetemjöl
1 tsk dragon
salt och peppar

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Mosa samman fetaosten med creme fraiche, dragon och pressad vitlök.

2
Skär en rejäl ficka i varje kotlett och fyll fickan med oströran. Fäst samman med tandpetare. Bryn kotletterna gyllene på båda sidorna i lite matfett. Salta och peppra. Lägg dem i en smord eldfast form.

3
Koka upp vattnet till såsen tillsammans med smulad buljong. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner det i buljongen. Låt såsen sjuda under omrörning ca 3 minuter. Smaka av med dragon, salt och peppar. Häll såsen runtom kotletterna.

4
Smält matfettet till frasgratineringen. Rör ner smulat bröd, persilja och dragon. Fördela brödblandningen över kotletterna.

5
Halvera tomaterna och ställ dem vid sidorna. Strö riven ost över dem.

6
Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

Scroll to Top