Du behöver
- 4 dl avorioris
- 1 st lök stor gul
- 2 dl vin torrt vitt
- 1 st chilifrukt
- 2 tsk gurkmeja
- 5 st tomater
- grönsaksbuljong ca 1 liter
- 250 g bladspenat djupfryst
- 1 st mozzarellaost
- basilika
- salt och peppar
- 4 msk parmesanost riven
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala löken och finhacka den. Skålla, skala och grovhacka tomaterna. Kärna ur chilin och ta bort hinnorna. Finhacka den.
2
Fräs lök och ris i lite matfett en stund utan att det får färg.
3
Tillsätt vitt vin och låt det mesta koka in. Tillsätt gurkmeja och chili. Rör om.
4
Rör ner tomathacket och lite buljong. Låt risotton puttra under omrörning då och då. Späd med buljong under koktiden tills buljongen är slut och riset är mättat av buljong, ca 30 minuter.
5
Tina spenaten och krama ur det mesta av vätskan. Skär spenaten i mindre bitar. Rör ner den i risotton och låt det puttra någon minut.
6
Skär mozzarellaosten i skivor. Rör ner dem i risotton och strö över parmesanost. Rör om och smaka av med salt och peppar.