Skinkkalops

Använder du karré istället för nötkött, får du en snabblagad kalops. Färsk skinka går också bra, om du föredrar det.

Du behöver

  • 500 g fläskkarré eller skinka
  • 2.5 st morötter skivade
  • 1 st purjolök strimlad
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 8 st kryddpepparkorn
  • 4 st lagerblad
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 dl vatten
  • 2 tsk soja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i tärningar. Bryn det i fett och lägg över i en gryta.

2
Fräs upp purjon och lägg den tillsammans med morötterna, salt, buljongtärning och kryddor i grytan.

3
Strö över mjöl, rör om och späd med grädde och vatten. Tillsätt sojan. Sjud ca 10 minuter och servera med kokt potatis och en sallad.

Scroll to Top