Du behöver
- 500 g fläskkarré eller skinka
- 2.5 st morötter skivade
- 1 st purjolök strimlad
- 1 msk smör eller margarin
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 8 st kryddpepparkorn
- 4 st lagerblad
- 1 st köttbuljongtärning
- 1.5 msk vetemjöl
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1.5 dl vatten
- 2 tsk soja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i tärningar. Bryn det i fett och lägg över i en gryta.
2
Fräs upp purjon och lägg den tillsammans med morötterna, salt, buljongtärning och kryddor i grytan.
3
Strö över mjöl, rör om och späd med grädde och vatten. Tillsätt sojan. Sjud ca 10 minuter och servera med kokt potatis och en sallad.