Couscous med bönor och tomater

En jättegod och mättande grön middag.

Du behöver

  • 3 dl couscous
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk fett
  • 1 st rödlök
  • 1 tsk franska örtkryddor
  • 3 st tomater grovhackade
  • 0.5 st gurka
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 st bönor burk vita naturella
  • 5 st marinerade soltorkade tomater
  • 1 msk kapris
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 st burk fetaost i olja
  • kryddor med provencalska

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka upp 3 dl grönsaksbuljong med 1 msk matfett. Tillsätt couscous och rör om. Lägg på locket, ta kastrullen från värmen och låt det stå och svälla ca 5-6 minuter.

2
Skala och skiva löken. Grovhacka tomater och gurka. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Hacka soltorkade tomater.

3
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med franska örtkryddor.

4
Tillsätt tomater och gurka. Låt det fräsa med en stund.

5
Rör ner bönor, soltorkade tomater, kapris och grönsaksbuljong. Låt allt puttra samman tills den mesta vätskan har kokat in. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

6
Rör couscousen fluffig. Blanda samman den med grönsaksröran. Strö över fetaosten. Bjud eventuellt smaksatt lätt creme fraiche till.

Scroll to Top