Du behöver
- 3 dl couscous
- 3 dl grönsaksbuljong
- 1 msk fett
- 1 st rödlök
- 1 tsk franska örtkryddor
- 3 st tomater grovhackade
- 0.5 st gurka
- 1 dl grönsaksbuljong
- 1 st bönor burk vita naturella
- 5 st marinerade soltorkade tomater
- 1 msk kapris
- 1 msk balsamvinäger
- 0.5 st burk fetaost i olja
- kryddor med provencalska
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Koka upp 3 dl grönsaksbuljong med 1 msk matfett. Tillsätt couscous och rör om. Lägg på locket, ta kastrullen från värmen och låt det stå och svälla ca 5-6 minuter.
2
Skala och skiva löken. Grovhacka tomater och gurka. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Hacka soltorkade tomater.
3
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med franska örtkryddor.
4
Tillsätt tomater och gurka. Låt det fräsa med en stund.
5
Rör ner bönor, soltorkade tomater, kapris och grönsaksbuljong. Låt allt puttra samman tills den mesta vätskan har kokat in. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
6
Rör couscousen fluffig. Blanda samman den med grönsaksröran. Strö över fetaosten. Bjud eventuellt smaksatt lätt creme fraiche till.