Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st purjolök
- 2 tsk curry
- 2 tsk garam masala
- 10 dl hönsbuljong
- 2 dl crème fraîche
- 3 st kycklingfiléer
- 2 st majskorn
- salt och peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala löken och hacka den. Ansa och strimla purjolöken.
2
Fräs löksorterna i lite matfett tills de är mjuka och glansiga. Tillsätt curry och garam masala och låt det fräsa med någon minut.
3
Späd med buljongen och låt soppan koka upp och koka ca 5 minuter.
4
Strimla kycklingfiléerna och rör ner dem i soppan tillsammans med creme fraiche. Låt soppan koka på svag värme ca 12-15 minuter.
5
Rör ner majskornen mot slutet av koktiden och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar. Garnera eventuellt med lite färsk koriander.