Indisk majssoppa med kyckling I

Mättande soppa med spännande indisk smaksättning.

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st purjolök
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk garam masala
  • 10 dl hönsbuljong
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 st kycklingfiléer
  • 2 st majskorn
  • salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala löken och hacka den. Ansa och strimla purjolöken.

2
Fräs löksorterna i lite matfett tills de är mjuka och glansiga. Tillsätt curry och garam masala och låt det fräsa med någon minut.

3
Späd med buljongen och låt soppan koka upp och koka ca 5 minuter.

4
Strimla kycklingfiléerna och rör ner dem i soppan tillsammans med creme fraiche. Låt soppan koka på svag värme ca 12-15 minuter.

5
Rör ner majskornen mot slutet av koktiden och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar. Garnera eventuellt med lite färsk koriander.

Scroll to Top