Kryddiga korvspett med risotto

Prova de nya spännande lite heta korvarna. Här har jag använt curry-curry korv.

Du behöver

  • 4 st korv curry-curry
  • 4 st träspett
  • 2 st paprikor gärna blandade färger

Risotto:

1 st gul lök
2 tsk curry
0.5 tsk malen ingefära
3 dl ris
6 dl buljong
1 st röd paprika
5 skiva ananas

Limesås:

2 dl matlagningsyoghurt
lime rivet skal av 1
salt och peppar

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Rör samman ingredienserna till såsen. Smaka av den med salt och peppar. Ställ den kallt så länge.

2
Skala och hacka löken till risotton. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med curry och ingefära. Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut.

3
Späd med buljong och låt risotton koka på svag värme under lock ca 20 minuter.

4
Kärna ur och tärna paprikan till risotton. Skär ananasen i mindre bitar. Vänd ner det i riset när ca 5 minuter återstår.

5
Skiva korvarna. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Varva korv och paprika på spetten. Lägg dem i en smord eldfast form. Stek korven mitt i ugnen ca 15 minuter. Vänd spetten 1 gång.

6
Bjud korvspetten med risotton och såsen.

Scroll to Top