Du behöver
- 500 g köttfärs
- 2 skiva vitt formbröd
- 0.75 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 st ägg
- 1 tsk salvia eller
- rosmarin smulad
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk hackad persilja
- 3 msk parmesanost nyriven
Tomatröra:
1 st gul lök
1 st röd paprika
1 st stjälk blekselleri
1 st burk krossade tomater
0.5 tsk basilika smulad
salt och peppar
1.5 krm socker
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Kantskär brödet och riv eller smula det. Lägg brödsmulorna i en skål och häll över vattnet. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.
2
Tillsätt färs, salt, peppar, ägg, salvia, pressad vitlök, hackad persilja och parmesanost. Arbeta till en smidig smet.
3
Forma runda jämnstora bullar med vattensköljda händer. Bryn några åt gången i lite matolja i en stekpanna. Skaka pannan så att de blir jämnt brynta. Sänk värmen och lägg i alla köttbullarna. Låt dem eftersteka ca 10 minuter.
4
Skala och hacka löken till tomatröran. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och hacka sellerin. Fräs allt i lite matolja tills det är mjukt och glansigt. Tillsätt tomatkrosset och låt röran koka samman på svag värme ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar, socker och basilika.