Italienska köttbullar

Bjud köttbullarna med tomatröran, nykokt pasta och nyriven parmesanost.

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 2 skiva vitt formbröd
  • 0.75 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salvia eller
  • rosmarin smulad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja
  • 3 msk parmesanost nyriven

Tomatröra:

1 st gul lök
1 st röd paprika
1 st stjälk blekselleri
1 st burk krossade tomater
0.5 tsk basilika smulad
salt och peppar
1.5 krm socker

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Kantskär brödet och riv eller smula det. Lägg brödsmulorna i en skål och häll över vattnet. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.

2
Tillsätt färs, salt, peppar, ägg, salvia, pressad vitlök, hackad persilja och parmesanost. Arbeta till en smidig smet.

3
Forma runda jämnstora bullar med vattensköljda händer. Bryn några åt gången i lite matolja i en stekpanna. Skaka pannan så att de blir jämnt brynta. Sänk värmen och lägg i alla köttbullarna. Låt dem eftersteka ca 10 minuter.

4
Skala och hacka löken till tomatröran. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och hacka sellerin. Fräs allt i lite matolja tills det är mjukt och glansigt. Tillsätt tomatkrosset och låt röran koka samman på svag värme ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar, socker och basilika.

Scroll to Top