Lunchsallad

Den här matiga salladen med kikärter ska ätas ljummen och är god både som lunch och middagmål. Vill du inte äta helt vegetariskt så bjud rostbiff eller skinka till.

Du behöver

  • morötter palsternackor, paprika, jordärtsskockor och lök
  • 1 st burk kikärter
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • sallad ca 150 g blandad
  • parmesanost

Tillbehör:

crème fraîche lätt, med smak

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala morötter, palsternacka, jordärtskocka och lök. Skär allt i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar.

2
Lägg alla grönsakerna i en smord eldfast form. Ringla över lite matolja. Salta och peppra.

3
Stek mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.

4
Skala och hacka vitlöken. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Fräs vitlök och kikärter i lite matfett en stund.

5
Blanda samman kikärterna med grönsakerna och smaka av.

6
Riv salladen i mindre bitar. Lägg den i botten och lägg grönsaksröran över. Strö över riven parmesanost. Bjud creme fraiche och gott bröd till.

Scroll to Top