Du behöver
- morötter palsternackor, paprika, jordärtsskockor och lök
- 1 st burk kikärter
- 1 st vitlöksklyfta
- salt och peppar
- sallad ca 150 g blandad
- parmesanost
Tillbehör:
crème fraîche lätt, med smak
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala morötter, palsternacka, jordärtskocka och lök. Skär allt i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
2
Lägg alla grönsakerna i en smord eldfast form. Ringla över lite matolja. Salta och peppra.
3
Stek mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
4
Skala och hacka vitlöken. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Fräs vitlök och kikärter i lite matfett en stund.
5
Blanda samman kikärterna med grönsakerna och smaka av.
6
Riv salladen i mindre bitar. Lägg den i botten och lägg grönsaksröran över. Strö över riven parmesanost. Bjud creme fraiche och gott bröd till.