Västkustpaj med skaldjur och sparris

Ett öppet pajskal fyllt med ljuvliga skaldjur.

Du behöver

  • 1 st sats pajdeg (se receptet Lyxig laxpaj med spenat)

Fyllning:

1 st kräftstjärtar burk i lag
200 g crabsticks
4 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl spad kräftspad
2 msk fiskfond
1.5 dl grädde
salt och peppar
pressad citronsaft

Garnering:

sparris
kaviar röd
dill citron

Ugn: 225°

Det här behövs för 4 till 6 port:

Gör så här

1
Gör i ordning pajdegen och baka den 5-10 minuter längre än receptet.

2
Tina krabbsticks och skär dem i mindre bitar. Låt kraftstjärtarna rinna av men spara spadet.

3
Vispa ut mjölet med mjölken i en kastrull. Tillsätt grädde, fiskfond och kräftspad. Låt stuvningen koka upp under omrörning och låt den småputtra några minuter under fortsatt omrörning. Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft.

4
Rör ner kräftor och krabbsticks i stuvningen och låt allt bli genomvarmt. Värm sparrisen.

5
Häll stuvningen i det gräddade pajskalet. Garnera med sparris, kaviar, citron och dillvippor.

Scroll to Top