Sockerkaka med fyllning (av Ann-Christin i Limhamn)

Receptet på kakan har jag fått av en arbetskamrat. Jag brukar ofta bjuda på kakan och den är mycket omtyckt.

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten kokt

Fyllning:

120 st smör gr
1 st socker kaffekopp
2 tsk vanilj
0.5 st kaffegrädde kaffekopp

Det här behövs till 15 till 20 bitar:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker poröst. Vetemjöl blandat med bakpulver blandas ner i smeten växelvis med det kokta vattnet. Häll smeten i en bröad 2l avlång form.

2
Grädda kakan i ca 175-200 grader i ca 40 min, tills kakan känns torr.

3
Rör ihop fyllningen under svag värme. OBS! Det får ej koka upp. Tag av fyllningen från spisen och låt den svalna.

4
När kakan svalnat skär upp den i 3 delar, som en tårtbotten. Bred ut fyllningen och lägg ihop igen. Låt kakan stå i kylen några timmar och dra till sig fyllningen.

Scroll to Top