Du behöver
- 3 st ägg
- 3 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl vatten kokt
Fyllning:
120 st smör gr
1 st socker kaffekopp
2 tsk vanilj
0.5 st kaffegrädde kaffekopp
Det här behövs till 15 till 20 bitar:
Gör så här
1
Vispa ägg och socker poröst. Vetemjöl blandat med bakpulver blandas ner i smeten växelvis med det kokta vattnet. Häll smeten i en bröad 2l avlång form.
2
Grädda kakan i ca 175-200 grader i ca 40 min, tills kakan känns torr.
3
Rör ihop fyllningen under svag värme. OBS! Det får ej koka upp. Tag av fyllningen från spisen och låt den svalna.
4
När kakan svalnat skär upp den i 3 delar, som en tårtbotten. Bred ut fyllningen och lägg ihop igen. Låt kakan stå i kylen några timmar och dra till sig fyllningen.