Festdessert från frysen

Långt i förväg kan du göra vår festliga påskdessert. Ställ bara in hela härligheten i frysen. Sen behöver du bara komma ihåg att ta fram desserten en halvtimme innan den ska avnjutas! Garnera gärna tårtan med något påskattribut, t ex en påsklilja eller marsipankyckling när tårtan har tagits fram ur frysen.

Du behöver

Botten:

4 st äggvitor
1 dl florsocker
100 g mandel

Ugn: 175°

Kräm:

4 st äggulor
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
daim

Garnering:

daim hackad

Det här behövs för 8-10 bitar:

Gör så här

1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Mal mandeln (den behöver inte skalas) och blanda med florsocker. Vänd försiktigt ner blandningen i äggviteskummet.

2
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan kallna i formen.

3
Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden till hårt skum och rör ner i smeten.

4
Hacka Dajmen. Rör ner hacket i smeten men spara lite till garnering. Häll smeten ovanpå den kalla kakbottnen i formen och ställ tårtan i frysen i några timmar eller över natten. Ta fram desserten ca 30 minuter före serverinen och strö över Dajmnkross.


Kommentar:
Istället för Dajm kan du smaksätta med chokladhack av olika slag. Vill du ha tårtan fryst, svep in den i aluminiumfolie och spara den i högst 3 månader.

Scroll to Top