Låda Italiano (av Annika i Örkelljunga)

Blev bjuden första gången. En mycket uppskattad rätt av mina barn och alla vuxna. Passar även som bjudrätt. Enkel rätt som kan tillagas i förväg.

Du behöver

  • 175 g spagetti
  • salt vatten

Stuvning:

100 g bacon
1 st burk tonfisk 200g
1 st gul lök
0.5 dl persilja klippt
3 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1.5 dl grädde
1 st ägg

Tillbehör:

2 st tomater
1.5 dl riven ost

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka spaghettin knappt mjuk. Spola den i kallt vatten, och låt den rinna av.

2
Dela baconskivorna i mindre bitar och gör detsamma med tonfisken. Skala och finhacka löken. Hetta upp en stekpanna. Lägg först i baconskivorna, när det har blivit hett i pannan lägg i tonfisk, lök och persilja. Fräs alltsammans en stund.

3
Strö över mjölet och späd med mjölk och grädde. Låt koka 3-5 minuter. Tag kastrullen från värmen och rör i ägget.

4
Lägg den kokta spaghettin i en smord form. Häll stuvningen över. Skär tomaterna i skivor och lägg över. Strö riven ost på toppen, och sätt formen i 250 grader i ugnen i ca 15 min. Strö klippt persilja över anrättningen.

Scroll to Top