Du behöver
- 4 st kycklingfil större
- olivolja
- 3.5 st schalottenlökar finhackade
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- citron skal och saft av 1
- 1 pkt bladspenat ca 250 g
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 dl hönsbuljong
- 1/2-1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- basilika strimlad färsk
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Bryn filéerna vackert bruna på båda sidor i olja. Ta upp dem ur stekpannan.
2
Fortsätt med att steka lök och vitlök tills de är mjuka men utan att de får färg.
3
Tillsätt pressad citron och den urkramade spenaten och rör om. Häll i grädde och buljong.
4
Lägg i kyckling och citronskal och smaka av med salt och peppar.
5
Sjud tills kycklingen är klar, ca 15-20 minuter. Tiden beror på filéns storlek. Servera med ris, couscous eller pasta.
Vill du servera ris till kycklingfilén så finns det snabbris som kokar färdigt på 3 minuter. Bladspenaten kan tinas i mikron, se paketet.