Karibisk karré i currykokossås

En snabblagad festmåltid.

Du behöver

  • 4 st karré ca 600 g
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar

Sås:

2 tsk curry
0.5 st chilifrukt
2 dl köttbuljong
2.5 dl kokosmjölk
2 msk mango chutney
0.5 msk soja
2 msk vetemjöl + 1/2 dl vatten
salt

Garnering:

ananas skivor
kokosflingor

Servera med:

ris ärter och jordnötter

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med såsen. Ta bort hinnor och kärnor från chilin och finhacka den.

2
2. Fräs curry och chili i lite matolja några minuter. Tillsätt buljong, kokosmjölk, mango chutney och soja. Låt det koka upp.

3
3. Rör ut mjölet med vatten till en slät redning. Vispa ner den i såsen och låt den småputtra ca 5 minuter under omrörning då och då.

4
4. Skala och krossa vitlöksklyftan. Gnid in köttet med det. Stek köttet ca 3-4 minuter per sida i lite matfett. Salta och krydda köttet.

5
5. Stek ananasskivorna i lite matfett. Lägg dem ovanpå köttet och strö över kokosflingor. Bjud kokt ris blandat med russin, ärter och jordnötter till.

Scroll to Top