Du behöver
- potatis ca 8 mjöliga
- squash ca 400 g
- 1 st gul lök
- 2 msk smör eller margarin
- 2 st ägg
- salt och peppar
- ströbröd
- 100 g fetaost
Tomatsallad:
1 st cocktailtomater ask
1 st gul lök
1 msk vitvinsvinäger
4 msk matolja
2 krm salt
1 krm peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala potatisarna och skär dem i minre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och ånga av dem.
2
Mosa potatisen med elvisp. Tillsätt de lätt uppvispade äggen och matfettet.
3
Grovriv squashen, riv löken fint och rör ner det i potatismoset. Smaka av med salt och peppar.
4
Dela tomaterna i klyftor. Skala och finhacka löken. Blanda lök och tomater. Skaka samman vinäger, olja, salt och peppar. Häll dressingen över tomat- och lökblandningen.
5
Forma runda biffar. Vänd dem i lite ströbröd. Stek dem gyllene på båda sidorna i lite matfett.
6
Lägg upp dem på uppläggningsfat och strö smulad fetaost över. Bjud tomatsalladen till.