Squashbiffar med fetaost och tomatsallad

Ät biffarna som ensamrätt eller som tillbehör till kött eller fisk.

Du behöver

  • potatis ca 8 mjöliga
  • squash ca 400 g
  • 1 st gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • salt och peppar
  • ströbröd
  • 100 g fetaost

Tomatsallad:

1 st cocktailtomater ask
1 st gul lök
1 msk vitvinsvinäger
4 msk matolja
2 krm salt
1 krm peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala potatisarna och skär dem i minre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och ånga av dem.

2
Mosa potatisen med elvisp. Tillsätt de lätt uppvispade äggen och matfettet.

3
Grovriv squashen, riv löken fint och rör ner det i potatismoset. Smaka av med salt och peppar.

4
Dela tomaterna i klyftor. Skala och finhacka löken. Blanda lök och tomater. Skaka samman vinäger, olja, salt och peppar. Häll dressingen över tomat- och lökblandningen.

5
Forma runda biffar. Vänd dem i lite ströbröd. Stek dem gyllene på båda sidorna i lite matfett.

6
Lägg upp dem på uppläggningsfat och strö smulad fetaost över. Bjud tomatsalladen till.

Scroll to Top