Choklad- och apelsincheesecake

En underbar avslutning på en god middag. Du kan också bjuda cheesecaken till en kopp kaffe.

Du behöver

  • 12 st digestivekex
  • 50 g smör eller margarin
  • 50 g mörk blockchoklad

Fyllning:

3 st ägg
1.5 dl strösocker
0.5 dl apelsinjuice konc
apelsin rivet skal av 1
500 g kesella
2 dl crème fraîche

Garnering:

frukt och bär

Ugn: 200°

Det här behövs för 8-10 bitar:

Gör så här

1
Krossa kexen fint eller smula sönder dem (går bra i en matberedare). Hacka chokladen i mindre bitar och smält den tillsammans med matfettet. Rör ner chokladblandningen i kexsmulorna.

2
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet ca 5-6 minuter.

3
Vispa ägg och socker. Tillsätt apelsinjuice, apelsinskal, kesella och creme fraiche. Rör till en jämn smet.

4
Häll smeten över den förgräddade kexbottnen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter.

5
Låt kakan kallna i sin form. Garnera kakan med valfria frukter och bär strax innan den ska avnjutas.

Scroll to Top