Du behöver
- 12 st digestivekex
- 50 g smör eller margarin
- 50 g mörk blockchoklad
Fyllning:
3 st ägg
1.5 dl strösocker
0.5 dl apelsinjuice konc
apelsin rivet skal av 1
500 g kesella
2 dl crème fraîche
Garnering:
frukt och bär
Ugn: 200°
Det här behövs för 8-10 bitar:
Gör så här
1
Krossa kexen fint eller smula sönder dem (går bra i en matberedare). Hacka chokladen i mindre bitar och smält den tillsammans med matfettet. Rör ner chokladblandningen i kexsmulorna.
2
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet ca 5-6 minuter.
3
Vispa ägg och socker. Tillsätt apelsinjuice, apelsinskal, kesella och creme fraiche. Rör till en jämn smet.
4
Häll smeten över den förgräddade kexbottnen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter.
5
Låt kakan kallna i sin form. Garnera kakan med valfria frukter och bär strax innan den ska avnjutas.